FTM-mediahoror unite

Love us, we're famous!

söndag, oktober 29, 2006

intervju för KT

Ja, jag tänkte berätta lite om den intervju jag var på för Karlstad Tidningen. Dom ville göra ett personporträtt på mig och det var allt jag visste.

Jag letade mig fram till deras lokaler i torsdags och journalisten: Anna, började berätta och visa lite från en gammal tidning på hur det skulle se ut ungefär.

Allt verkar fint och så, och hon vill ha info till faktarutan. Fortfarande fint.

Sen så får jag berätta lite om mig själv, från skåne, varbergstiden, karlstad, rfsl ungdom värmland.. ja men ni vet. Sen kommer det...

Så.. ehm, när kom du på, hur ska jag säga, att du var.. ehm homosexuell??

Ja men ni förstår eller hur! Jag behåller dock lugnet och charmen :o) och svarar snällt: Jag är inte homosexuell, jag är transsexuell.

Och på något vis så kändes det som att jag blev mer intressant då. Fråga mig inte varför.
Jag går igenom basic transpersonsinfo och anna lyssnar intresserat..


Journalisten berättar lite senare dock att hon träffat en kille, som hon fått reda på är en tjej, fast då känner sig som en kille, så det kanske är en hen. Och undrar om jag förstår hur hon menar...

Jag förstår mer än väl, och bekräftar det för henne genom att säga: Du träffade en kille, som var biologisk tjej men ville vara kille. I samma stund som jag säger det, så tänker jag: nej, säg inte att jag sa så. Alltså, inget fel i sig. Men det kändes så dåligt att behöva sänka sig så mycket. Jag skulle helst av allt bara vilja säga, så det var en ftm eller ts-kille. Men då skulle hon inte ha förstått, och det är så synd.

Hur ska man göra för att människor ska få lite basic info??Jag lägger upp intervjun här sen när den är tryckt.

//Puss Kimpe